Kjære Samfunn - Luisa Fernanda del Mar - SnapKollektivet

Murene som skiller oss

La oss rive ned de urettferdige murene. Ulikheter trenger ikke å gjøre oss til motsetninger, la dem være variasjoner i et rettferdig samfunn som bugner over av toleranse og respekt.

Jeg vil bryte ned de usynlige murene som skiller oss. Murene som gjør at vi behandler hverandre ulikt. Ulikhetene våre trenger ikke å skille oss, sette oss opp mot hverandre eller heve den ene over den andre. Enkelte ønsker nettopp det, enkelte bidrar til å skape skillene for å dele oss, for å herske. De setter oss opp mot hverandre og hever noen over andre. Og da er det opp til oss å kjempe mot. Det er vi som kan kreve at ulikhetene våre ikke skal skille oss, at alle er likeverdige og at alle skal behandles deretter.

Kjære samfunn

De som har minst blir flere og har enda mindre, de få som har mest får enda mer. Gapet mellom fattig og rik blir større. Urettferdig fordeling av goder og ressurser råder, men det skal vi ikke tåle. Vi må kreve at de som gjør fordelingen, de som styrer skal prioritere løsninger som gagner alle. Bare slik vil vi alle få samme muligheter. Å si at hvem som helst kan kjøpe seg plass på en privat skole eller ved en privat klinikk er ikke å gi alle samme muligheter, det er å gi større og flere muligheter til de som faktisk har råd til det, ikke til resten. (Husk at det er valg i år!)

Kjære samfunn

La oss skape en verden der jenter, gutter og andre kjønn har samme status, på absolutt alle vis. Et samfunn der du kan være den du er uten begrensninger eller skam. Et samfunn der alle har samme rettigheter og muligheter til å elske den de elsker, til å gå på skole og ta den utdannelsen de vil, til å tjene det samme og til å bestemme over sin egen kropp.

Kjære samfunn

La alle mennesker i verden ha et trygt liv. Et liv med et hjem, mat, ro og kjærlighet. Uansett farge, opprinnelse og bosted. Vi er faktisk bare mennesker alle sammen, grenser er bare streker i jorden eller på papir. La oss som samfunn aldri snu ryggen til de som trenger vår hjelp. Det er ingen i verden som ønsker å flykte. Alle ønsker bare en trygg tilværelse for seg og sine, det er bare logisk.

Kjære samfunn, altså deg, meg og oss. Fordi det er vi som er samfunnet, det er vi som kan gjøre samfunnet bedre. Det er vi som kan ta tak i urettferdigheten og som medmennesker er det alle vår plikt til å bygge et samfunn som er godt for alle. Det er ingen enkel oppgave, vi må sette alle krefter til, for motstand vil vi finne. Likevel er litt mer enn ingenting, og jeg tror at vår evne til å forandre verden er større enn vi tror. Sammen kan vi gjøre verden til et bedre sted for alle. Et godt samfunn er et samfunn hvor toleranse og respekt råder. Et rettferdig samfunn.

Tags:
0 delinger
Luisa er 33 år, bor i Stavanger og er lidenskapelig opptatt av rettferdighet, skriving og kultur. Livet deler hun med sin lille familie. Hun skriver om kjærlighet og alt annet som måtte oppta henne på la-mar.no.
Forrige artikkel

Har kjærligheten blitt sveipbar?

Neste artikkel

Velkommen til SNAPKOLLEKTIVET.NO

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *