Jobbsøking - Lise Lotte Olsen - SnapKollektivet

Jobbsøking: En fulltidsjobb

Det er ikke bare-bare å være jobbsøker. Spesielt ikke om du har en jobb ved siden av og du vet at det ikke er lenge igjen før du ikke har den lenger.

Når du googler “Søke på jobb” er det første du møter (les: slår deg i trynet) tips til hvordan få en super søknad og CV. Bare følg disse rådene, så er jobben din. Det er i og for seg bra det. Jeg selv har brukt tipsene masse. Men har jeg egentlig tid til det? Som fulltidsansatt fra før av?

“Tips og råd til deg som søker jobb”

Å søke på jobb innebærer så mye arbeid. Det holder ikke å skrive en liten tekst om deg selv og legge ved noen papirer om erfaring og karakterer fra skolen. Nå skal vi følge tips og råd også. Disse tipsene og rådene går ut på at nei, du trenger ikke legge til ALT på CV-en – kun det som er relevant og du må analysere jobbannonsen og skreddersy søknaden for hver enkel jobb.

Men dette er ikke nok. Nope.

Karrierestart.no skrev en artikkel juni 2016 om nettopp jobbsøking. Ikke nok med at du analyserer annonsen og skreddersyr søknaden – nei, nå skal du rydde opp i sosiale medier, endre klesstil. Når du er nyutdannet, vel og merke. Jeg, som jobber med 16 til 18-åringer og kollegaer på skolen ikke ser forskjell på meg og elevene, trenger ikke å endre klesstil. Jeg er ikke nyutdannet lenger, tross alt.

Jeg er heldig. Jeg har en jobb å gå til hver eneste dag. Jeg har en inntekt. Det er ikke alle som har det. Men til høsten kan det være jeg som sitter der uten jobb. Vikariatet mitt går ut i juli, og plutselig kan jeg stå på bar bakke. Å følge tipsene til hvordan å søke jobb er ikke bare-bare. Spesielt siden jeg allerede har en jobb ved siden av. Søknaden skal være skrevet for hver enkelt jobb. Jeg jobber hele dagen, lager middag, rydder og vasker hus, har kjæreste, venner og familie som skal holdes kontakt med, og i tillegg må jeg søke på jobber. Når jeg har sendt søknaden skal jeg helst også ringe inn til firmaet jeg har søkt hos for å “vise meg frem” slik at de husker meg.

Fulltidsjobb å søke jobb

Du som er jobbsøker har kanskje lagt merke til det, men det å søke på jobb er en fulltidsjobb i seg selv. Du må være rask og følge med på alle stillingsnettsteder samtidig som du følger med på firmaene du ønsker å jobbe i. Du må endre søknaden for hver jobb, og kanskje søker du på opptil ti jobber hver-eneste-dag.

Midt oppi det hele ruller det mail tilbake om at du ikke har fått jobben du søkte på for tre uker siden. Ikke kun én e-post, neida, du søkte jo tross alt på tjue jobber.

Når disse e-postene kommer tilbake gjelder det å være kald i toppen. Overleve avslaget. Takler du det? Ett enkelt avslag er greit. Det tåler vi. Men 20? 50? 100? Du skal være ganske hardhudet for å ikke merke at det stikker litt i hjerterota, og ønsket om å søke enda en jobb minsker for hvert eneste avslag.

Men vi må. Vi må søke videre. Vi må få den jobben. Den jobben vi ønsker. Lykke til til deg som er på jobbsøker’n. La oss heie hverandre i mål.

Tags:
0 delinger
Lise Lotte er 26 år og bor i Sarpsborg. Hun har en bachelor i Digital Medieproduksjon og har kompetanse til å jobbe med ungdom. Lise liker å kalle seg selv kreativ og jobber mye med hendene. Hun skriver på http://superliise.com.
Forrige artikkel

Vegansk er ikke det samme som kjedelig

Neste artikkel

Har kjærligheten blitt sveipbar?

  1. Maria
    11. april 2017

    Masse lykke til!
    Vet hvor tøft og slitsomt det er, jeg har brukt sånn 2 år etter videregående på å søke etter jobb. Nå skal jeg endelig i en fast jobb 🙂 Får bare håpe jeg ikke klarer å tulle dette til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *