Snapchat-hacks - Marie Brudevold - SnapKollektivet

10 Snapchat-hacks du må vite om

Jeg er vel ikke alene om å mene at Snapchat er livet?! Her er noen tips til deg som bruker kanalen personlig.

1. LEK DEG!

Snapchat er en veldig leken og kreativ kanal. Selv syns jeg det er mye morsommere å følge kontoer som bruker mye tegning, emojis, farger og humor.

2. Tenk lydløst

Mange ser MyStories uten lyd – husk å tekste hvis du har videoer, sånn at vennene dine får med seg det du sier uten å måtte skru av musikken/hva enn det er de driver med ellers!

3. Opprett grupper

En ganske ny funksjon i Snapchat er at du kan opprette grupper. Vi i Snapkollektivet har for eksempel laget en egen gruppe døpt “Squaden” hvor vi kan kommunisere til alle på en gang – i stedet for å sende en og en snap til hver enkelt. Tidssparende, sosialt og mye morsommere!

4. Klipp og lim!

Har du fått med deg klippefunksjonen? Sakse-symbolet øverst på skjermen gjør at du kan klippe ut ting fra bildet ditt – og lime inn i et annet. Ta et bilde, trykk på saksa og dra fingeren rundt det du ønsker å klippe ut. Utklippet legger seg som en egen emoji/klistremerke i samlingen din, og du kan lime det inn i hvilket som helst annet bilde. Veldig gøy hvis du har vennekveld og mangler èn venn eller venninne; bare finn frem et bilde av han/henne, klipp ut ansiktet og lim det inn i en gruppeselfie!

5. Ikke vær irriterende

Selv mottar jeg mange snaps som åpenbart er sendt til alle. Veldig lite interessant (som regel – altså, HVEM bryr seg om middagen din?), og ganske irriterende når snappen åpenbart ikke er ment til meg personlig. Begrense spammingen og send heller ut personlige snaps til de du ønsker å kommunisere med – det er så mye hyggeligere!

6. …og ikke videresend!

Mange bedrifter har begynt å sende ut “kjedesnaps”, hvor du kan vinne noe dersom du videresender snappen deres til alle på lista di. IKKE GJØR DET! Herlighet, så irriterende.

7. Sjekk snaps “undercover”

Har du lyst til å åpne en snap, uten at vedkommende ser at du åpner? Sett telefonen i flymodus og sjekk snappen mens du er offline!

8. Sekunder

Ikke alle snaps trenger å vare i 10 sekunder. 10 sekunder med selfie, eller 10 sekunder med den berømte middagen alle sprer rundt seg er altfor lenge. Ha 10 sekunder når det er mye tekst eller informasjon i snappen, hvis ikke? Kutt ned til 3-4 sekunder. Snapchat er morsomst når det går unna!

9. Farger

Mange vet fremdeles ikke hvordan de får tak i fargene sort og hvit på iPhone. Dette gjør du ved å dra fingeren langs fargepaletten – og så helt ned til bunnen av skjermen. Da får du sort. Hvit får du ved å dra fingeren ut fra fargepaletten og helt til venstre på skjermen. Lysere farge: dra fingeren ut fra den fargen du ønsker i en lysere tone, og mot venstre. Slipp når du er fornøyd. Mørkere farge: dra fingeren ut fra fargen du vil ha i mørkere tone og helt til venstre. Dra så fingeren nedover, og litt til høyre igjen når du nærmer deg bunnen. Plutselig har du mørkeblå eller mørkegrønn!

10. Husk at det er mulig å screenshotte 😉

Dette sier seg vel selv – men mange sender allikevel uheldige bilder, nakenbilder og bilder du helst ikke vil dele med resten av verden. Husk at man lett kan ta vare på bildet ditt og spre det i alle retninger. Bruk nettvett og vær forsiktig med hva du deler! Det KAN slå tilbake på deg, også etter at de 5 sekundene har gått.

Tags:
0 delinger
Marie er 26 år gammel, bor i Moss. Jobber som intern med sosiale medier for Gjensidige, og studerer medievitenskap. Skriver om hverdagsliv og reiser, oppturer og nedturer på supermarie.net.
Forrige artikkel

Blir vi noen gang voksne?

Neste artikkel

“Sett inn inspirerende sitat om livet og sånn”

  1. Pingback: Favoritter på Snapchat - La Mar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *