Når de voksne drikker foran barna - Carina Behrens - SnapKollektivet

Når de voksne drikker foran barna [video]

Hvordan er det egentlig å være barn når de voksne blir fulle? En kampanje på Facebook stiller akkurat det spørsmålet til en gjeng voksne. Det er mange som har opplevd nettopp dette. Noen av oss er heldige og har fortrengt det.

Det er sikkert mange av oss som har vært der. En venninne eller tante eller bror eller foreldre har med seg sitt unge barn på en samling der det er alkohol. De skal egentlig ikke bli så lenge, men ett glass blir fort til syv, og plutselig sitter dere der, med et ungt barn mellom dere, og foreldre som har null impulskontroll. Fordi de har drukket for mye.

I dag oppdaget jeg en ny kampanje på Facebook, laget av en organisasjon som kaller seg AV-OG-TIL. Med VR-briller viser de voksne mennesker hvordan det er å være barn, når de voksne drikker og blir stadig mer beruset. Vi får se reaksjonen deres på film (se videoen under).

«Sommerferien er høysesong for alkohol. Med VR-teknologi gjorde vi det mulig å oppleve hvordan det er å være barn, når de voksne drikker for mye.»

Når jeg ser videoen får jeg ingen sterke reaksjoner. Jeg blir oppgitt og frustrert og ikke minst sjeleglad for at noen tar opp problemstillingen… men jeg får ingen sterke reaksjoner. Og det er litt rart, fordi det barnet, det var meg en gang. Nei, ikke én gang. Mange ganger.


Les mer om hvorfor du bør holde deg unna alkohol foran barna


Ikke alle er så heldige å ha glemt det. Mange sitter igjen med ekstremt vonde minner fordi de hadde voksne i sin umiddelbare omkrets som drakk for mye. Alt for mye – alt for ofte.

Vær så snill, ta dette til ettertanke neste gang noens barn – eller ditt eget – er omringet av fulle mennesker. Ta ansvar, og fjern de fra situasjonen. Og etter at du har fjernet dem fra situasjonen, ta en alvorlig prat med personen som sitter med ansvaret (også om det gjelder deg selv).

Ikke bli beruset foran barn. Det er faen IKKE greit!

Tags:
0 delinger
Carina Behrens har tidligere jobbet med Spotify og Smud.no, men legger nå all sin tid i inbound marketing. På fritiden bruker hun alt for mye tid på TV-serier, bøker og taco.
Forrige artikkel

SnapKollektivet fyller ETT år

Neste artikkel

Å reise alene for første gang

  1. 25. juni 2017

    FOR ein viktig kampanje. Og FOR et bra innlegg Carina <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: