SnapKollektivet fyller ett år!

SnapKollektivet fyller ETT år

Herre, for en reise. Her sitter vi. Ett år senere. Så mange erfaringer rikere. Vennskapet oss jentene imellom har vokst, vennskapet vi har med dere følgerne har vokst. Og vi elsker fortsatt hver eneste dag vi får lov til å snakke med dere.

26. juni, 2016

Nerver. Sommerfugler og sandstorm i magen. Vi hadde allerede holdt på i to måneder på en privat konto, bare for oss selv. Vi delte vårt innerste, men bare med hverandre. Vi elleve jentene, internettbekjente, som samlet seg gjennom et felles ønske om å gjøre det litt greiere å bare være seg selv, på godt og vondt.

Så var altså dagen her. Dagen for å gå live for resten av “verden”.

Carina startet ballet, og fra den dagen, til i dag, har vi delt vår hverdag med dere. Vi har hatt dere med i bagasjen på flytting til utlandet, på besøk hos psykologen, på reiser og helt vanlige hverdager. Dere har holdt følge gjennom forelskelse, kjærlighetssorg, latter og gråt. Vi kunne ikke ha vært mer takknemlige. Takk. Takk. Takk.

26. juni, 2017

Nå er vi her, et år senere, ikke så innmari mye klokere (joda, neida), men fortsatt like gira på å drive samfunnet fremover, vise andre synspunkter, at det er helt greit å ha det vondt. Du er ikke alene. Vi kommer til å fortsette, dag etter dag, med dere i baklomma.

Vi startet med elleve jenter. I dag er vi åtte. Nå har alle sammen svart på to spørsmål:

  1. Hva liker du best med å være en del av SnapKollektivet?
  2. Hva husker du aller best fra året som har gått?

I tillegg har vi fått hilsener fra tidligere medlemmer og noen av gjestesnapperne dere har møtt gjennom året. Takk for følget de siste 365 dagene!

Vi gleder oss til de neste.

Milla:

1. Det besta med det e å få muligheten te å røra noen, med ord eller bare med min latter. Spre glede og bidra te mær åpenhet om ting som e vanskelig, på ein lystig måte for å ufarliggjør det.

2. Da eg snappa om Black Metal. Responsen eg fikk va overveldende. Og eg blei bare mær overbevist om at detta temaet burde vær ein del av historietimen på skolen. Black Metal e ein stor del av Norges kulturelle historie. Og eg syns det va rørende å se at folk, som ikje like musikken, satt pris på historien bak kulturen og musikken.

Thea:

1: Det er lov å si alt? Jeg har lært utrolig mye om meg selv som menneske gjennom det siste året, og jeg tør å dele mer om hva jeg tenker og når jeg har det vondt – ikke bare på Snapchat, men også med familie og venner. Det har jeg aldri turt før! Vennskapet med de andre jentene i SnapKollektivet er noe av det vakreste som har skjedd meg, tror jeg. I tillegg er det så utrolig gøy å henge med følgerne de dagene jeg er på, og jeg savner alle og enhver i perioden mellom mine dager.

2: Jeg tror jeg aldri har hatt det så gøy som da “Underlivet” var tema. Jeg var på hyttetur med søsteren min og en venninne, vi drakk rødvin og prøvde å komme på så mange kallenavn for det kvinnelige underlivet vi kunne. Internett-loggen min var ikke til å tro 🙂 Gøy! I tillegg var det utrolig morsomt å få tilbakemeldinger, engasjement og spørsmål da jeg tok oss gjennom “Underlivet i media”. Ja til mer vulva!

Marie:

1: Vanskelig å velge – det er så mye jeg liker med SK. Men det aller beste er dialogen jeg har med følgerne på mine dager – det betyr så mye å høre at det jeg snakker åpent om, som kanskje er litt vanskelig for meg – også er vanskelig for andre. Og det å vite at min åpenhet hjelper dem til å føle seg mindre alene, eller se annerledes på ting – det betyr så mye! + at jeg får utfordret meg selv. Å snakke til kamera er egentlig langt utenfor komfortsonen min, så ved å gjøre det x antall dager i året med SnapKollektivet på slep – det gjør at jeg utvikler meg og føler meg tryggere på meg selv.

2. Da jeg hadde SK dagen etter et brudd. Det var tøft å være åpen om sorgen så kort tid etterpå, men det hjalp meg samtidig gjennom dagen fordi følgerne skrev så mye nydelig tilbake ❤️ Dagen ble ikke så sort som den i utgangspunktet ville ha vært uten SK på slep!

Linn:

1: Jeg liker best den kontakten vi får med følgerne våre. De er så lojale, åpne og fine!

2: Den situasjonen jeg husker best er 1) da jeg gråt på kjøkkengulvet og 2) da jeg snakket om sex og sa «har du i det minste en sokk?»

Lisa:

1: Det aller beste med å være en del av SnapKollektivet er alle de fine damene jeg er blitt kjent med. Jeg har aldri hatt veldig mange jentevenner, og i dag har jeg plutselig et helt kollektiv! Det er så stas, og jeg er blitt så glad i dem alle. De er mine virtuelle søstre og det føles som om vi har kjent hverandre i flere år – selv om det bare er ett!

2: Jeg husker veldig godt den første gangen jeg fikk en melding fra en følger som sa at min stemme og mening hadde betydd enormt mye for vedkommende. At jeg hadde forandret noe i personen. Å være viktig, eller bety noe for et annet menneske, er noe av det største man kan oppleve. I alle fall er det sånn for meg.

Luisa:

1. Det jeg liker best med å være en del av SnapKollektivet er at jeg får være en del av et prosjekt der målet er å bryte tabuer, rive ned barrierer, skape et samfunn som er mer åpent og tolerant, rett og slett et finere samfunn der alle kan føle at de hører til. Vi kan godt sitte hver for oss med de samme budskapene, men sammen er vi faktisk sterkere. Og at mine meninger, tanker og erfaringer kan være til hjelp for noen, en støtte eller som input er bare helt fantastisk. Jeg setter også utrolig stor pris på alle som er en del av SnapKollektivet, jeg har fått innblikk i deres liv, lært utrolig mye og blitt glad i alle sammen.

2. Det var veldig sterkt for meg første gangen vi hadde åpent tema og jeg endte opp med å prate om min bakgrunn som flyktning, fortelle litt om vår historie og hvordan det har satt spor og preger meg i hverdagen. For det var første gang jeg pratet om det på et så personlig plan. Det var tårefylt og litt skummelt, men det ble en veldig fin opplevelse for meg fordi jeg fikk så utrolig masse støtte og kjærlighet fra alle kanter både mens jeg delte og i etterkant. Å tørre å være åpen og sårbar er skummelt, samtidig er det godt å vite at nettopp ved å være åpen, ærlig og sårbar så kan jeg bidra med å skape en større forståelse og toleranse. Jeg kan heller ikke glemme da vi hadde temaet Underlivet og jeg pratet om fødsel og kvinnehelse, det tok helt av, det var så kult å se engasjementet for en så viktig sak

Tine Katrine:

1. Det beste er å kunne dele ting med så mange folk, og så få mye god respons tilbake. Å vite at det man deler hjelper noen.

2: Da temaet var “favoritter” lagde jeg min egen soundtrack. Det var gøy! Og meldingene jeg fikk fra følgerne da var supre!

Carina:

1. Det aller beste med SnapKollektivet er følgerne våre. Når vi får lange, gjennomtenkte meldinger om hvordan vi har endret noens måte å tenke på, eller fått noen til å føle seg mindre alene, mindre ensomme, så vet jeg at vi gjør noe bra. Jeg liker at vi alle presenterer ulike hverdager, ulike innstillinger og ulike tankesett, men samtidig kommer sammen om ett felles mål: å vise at hverdagen kan være så mangt.

2. Da jeg endelig turte å innrømme for meg selv – og følgerne – at jeg var ensom i Stockholm (som jeg bodde i da SnapKollektivet først ble lansert). Så mye støtte, kjærlighet og trøsteord som jeg fikk da, gjorde hele situasjonen så mye enklere å leve med.

Jeg elsker SnapKollektivet ❤️

Våre tidligere medlemmer har også sagt noen ord:

Caroline:

Ett år! Allerede! For meg føles det som det var i går at ideen om SnapKollektivet poppet ned i hodet mitt en natt, samtidig som det føles som SnapKollektivet har eksistert i flere tiår. Jeg er så innmari stolt over hva alle vi som har vært en del av SnapKollektivet har fått til sammen, og også hvordan jentene som nå styrer skuten får frem så godt innhold og så mange flinke gjestesnappere. Jeg gleder meg til å følge med på hva de kan få til i fremtiden på vei mot mer toleranse. Hilsen Caroline.

Lise Lotte:

Supre følgere som følger en super squad! At dere har fulgt gjengen et år allerede er helt fantastisk. Måtte det bli mange mange flere år!

Karen Anna:

SnapKollektivet var en opplevelse og et prosjekt som jeg er så glad for å ha tatt del i! SnapKollektivet står for meg for inkludering og åpenhet, to ting jeg synes er så viktig. Det var i tillegg innmari spennende å teste ut det å bruke snapchat på en litt ny måte enn hva jeg hadde gjort før. Takk til de flotte damene og ikke minst de gode følgerne som gjorde det så fint og gøy Grattis med ett-årsdag, SK!

En hilsen fra tre av våre flotte og sporty gjestesnappere:

Mia Frogner, gjestesnappet på temaet “Utdannings- og yrkesvalg” – og vi fikk bli med på jobb hos PR-byrået Trigger! Mat-blogger på Green Bonanza.

Snapkollektivet tilfører samtalen noe – enten det er ved å dele, eller la være å dele. For begge deler er greit, og jeg tror det er viktig og riktig at vi tør å gjøre begge deler, i både smått og stort. De fasiliteter et rom hvor det er høyt under taket og åpent for alle som står på terskelen og vipper, og de rommene trengs i dagens samfunn. Gratulerer med dagen!

Thomas Lie Larsen, introduserte oss for det mannlige underliv (jada, i hele 24 minutter) og gjestesnappet også på temaet “Første gang”.

Grattis med jubileum og hurra meg rundt, SnapKollektivet! Dæven som dere har rulet det siste året. Tøffe, ærlige, reflekterte og åpne kvinner med mye på hjertet. Dere har garantert, gjennom å være så åpne som dere er, fått andre til å føle seg bedre, spesielt når det gjelder de tyngre historiene. Åpenhet og ærlighet, det trumfer «det perfekte liv på Insta».

Føler meg også priviligert som har fått lov til å gjestesnappe hos dere, og jeg gleder meg til jeg skal gjøre det igjen! Spis kake, drikk sjampis og vær stolte av det dere har fått til. Igjen, grattis med ett år som SnapKollektivet! PS. Tukling med tiss uten samtykke er fortsatt ikke lov.

Stine Friis, gjestesnappet om sitt fantastiske Zero Waste-prosjekt og viste oss hvordan vi kan legge igjen litt mindre søppel på tema “Hverdagsliv”. Blogger på Stine Friis.

Etter en dag på SnapKollektivet er jeg overbevist om at vi kan endre verden. For Kollektivet er sammensatt av så bra folk som følger, engasjerer seg og deler sine fortellinger. Sammen er vi tusenvis av mennesker som går sammen for å gi hverandre bedre selvtillit, mindre dårlige tanker om kropp og psykisk helse, og kunnskap om global oppvarming og kildesortering. SnapKollektivet er noe av det fineste å følge med på, og å få gjestesnappe her har vært et av høydepunktet i blogg-året 2017.

Bilde av Pineapple Supply Co.

Tags:
0 delinger
I håp om å inspirere til et mer åpent og tolerant samfunn. Et samfunn hvor det er greit å vise følelsene sine. Et samfunn hvor det er greit å være annerledes, være åpen om det som er vanskelig, og et samfunn der det å være seg selv er mer enn greit nok.
Forrige artikkel

Kesha er tilbake – sterkere enn noensinne

Neste artikkel

Når de voksne drikker foran barna [video]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *