Kesha er tilbake - Journey - Carina Behrens - SnapKollektivet

Kesha er tilbake – sterkere enn noensinne

Etter flere år med kamp, er endelig Kesha tilbake og lager ny musikk, og den inneholder en svært tydelig beskjed til mannen som er ansvarlig for at hun forsvant fra rampelyset.

Det tok Kesha fire år å få lage ny musikk igjen. Fire år med en iherdig kamp for å komme seg fri fra kontrakten med mannen som hadde mishandlet henne både fysisk og verbalt i flere år. Mannen som produserte musikken hennes. Å kjempe seg tilbake til scenen har ikke vært lett for artisten, men endelig er hun her.

Historien bak er slik: Kesha beskyldte produsenten sin, Dr. Luke (Lukasz Gottwald), for seksuelt, emosjonelt, verbalt og fysisk overgrep, og saksøkte plateselskapet for å komme seg fri fra kontrakten hun var bundet til – og for å komme seg fri fra han.

“I don’t feel safe in any way. He has threatened me many times.”

Han saksøkte henne tilbake og mente at beskyldningene var uten grunnlag. Kesha tapte rettsaken om å komme seg ut av kontrakten med Sony, og lagde ikke egen musikk på fire år, i protest. Selv om hun har blitt med på andre artisters musikk, er det «Praying» som regnes som hennes ekte comeback. Men, det blir mer komplisert. «Praying» er sluppet under plateselskapet Kemosabe – plateselskapet som var og er eid av, jupp, Dr. Luke. Complex skriver:

It’s a confusing and bittersweet reality—she is releasing music once again; honest, true music, but on the label run by the man she accused of abusing her.

I et nylig Lennyletter (et nyhetsbrev som også finnes som nettside skapt av Lena Dunham og Jenni Konner) forteller Kesha at hun har gått igjennom depresjoner, men at hun endelig har funnet igjen styrken sin:

«I know that I was never abandoned by my fans, my animals, or my family, but when you are depressed — really, truly depressed — you feel like you have nothing. Even having my kitties sleeping next to me in my darkest of hours couldn’t bring me light. It is in these moments when even the most cynical among us are forced to turn to something other than ourselves — we turn to prayer, or something like it. You look past your shame, past your desire to hide, and admit you need help.»

Noen «beskylder» Kesha for å være kjedelig og feig med sangen. Pitchfork skriver:

It’s like telling the person who ruined your life to “take care” when you really mean “fuck you.”

Sangen er annerledes enn hva vi er vant til å høre fra Kesha, men Kesha er også en annen musiker enn hun pleide å være. Og sangen er et tydelig spark til Dr. Luke og alt han fikk henne til å gå igjennom.

Vi elsker det. Og gleder oss til mer!

Keshas album slippes 11. august.

Tags:
0 delinger
Carina Behrens har tidligere jobbet med Spotify og Smud.no, men legger nå all sin tid i inbound marketing. På fritiden bruker hun alt for mye tid på TV-serier, bøker og taco.
Forrige artikkel

SnapKollektivet er nominert til Jenteprisen!

Neste artikkel

SnapKollektivet fyller ETT år

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *