Dr. Phil - Milla Mikalsen - SnapKollektivet

10 ting du kan gjøre når du er hjemme på dagtid

Som psykisk og fysisk syk er det ikke mye jeg klarer i hverdagen. Jeg må spare energien til det som må gjøres. Og det kan fort bli ensomt og trist. Da er det viktig å gjøre ting i hverdagen som får deg til å smile eller le.

I dette innlegget skal jeg dele 10 ting som jeg gjør i hverdagen, som hjelper meg når jeg har tunge dager. Som gir meg energi og glede.

1. Se Dr. Phil

De som følger oss i SnapKollektivet vet at jeg elsker Dr.Phil. Jeg har sett på det i mange år. Og jeg synes det er både gøy og interessant. Også kommer han jo med noen kloke ord avogtil, noen jeg faktisk har tatt i bruk selv. Som for eksempel:

«You can’t change the things that happened in your life, but you can decide how you interpret and respond to them. If you didn’t receive support when you needed it, give it to yourself now.»

«Forgiving someone doesn’t mean that you are saying what they did to you was ok.»

– Sitater fra Dr. Phil’s nettside: drphil.com.

Dr. Phil - SnapKollektivet

2. Se Days of Our Lives.

Hvis det er noe som definitivt kan få deg til å le så er det Days of Our Lives. Det er så dårlig at det blir bra. Og ja, det holder på fremdeles. Det har gått på tv siden 1965. Og jeg husker det fra når jeg var tenåring. Vi gledet oss til å komme hjem fra skolen fordi da kunne vi se på når Marlena var besatt av djevelen. Haha, husker dere det? SÅ morsomt.

3. Gå på kafé, med eller uten venner.

Jeg elsker å gå på kafé. Spise god mat og prate med venner om alt mulig. I det siste har jeg blitt glad i å gjøre det alene. Jeg får nye inntrykk og en indre ro av å sitte alene med en bok eller et blad. Kanskje jeg skal gå på kafé snart?

4. Les.

Les en bok, et blad eller en blogg. Jeg har blitt bitt av comic book-basillen. Og for tiden leser jeg, selvfølgelig, Dragon Age – Knight Errant.

5. Se en romantisk film, selv om du har sett den flere ganger før.

Romantiske filmer folkens, jeg elsker dem. Og har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sett noen av dem. Sleepless in Seattle er vel den jeg har sett flest ganger av dem alle. Haha.

Sleepless in Seattle -SnapKollektivet

6. Er du glad i å tegne og male? Finn frem blokka og lek deg med mønster og farger.

Å tegne og male betyr ikke nødvendigvis at du må vite hva du driver med. Jeg visste ikke hva jeg drev med for noen år tilbake. Det er en øvelse. Og du blir bedre for hver gang du gjør det. Ikke gjør det fordi du må, gjør det fordi du vil.

7. Gå en tur. Ta med deg kameraet og ta bilder av det du ser.

Jeg går tur hver dag. Lange eller korte. Det hjelper å ha en hund som må ut hver dag. Jeg velger å gå uten musikk fordi naturens musikk er noe av det fineste som finnes. Også er jeg mer tilstede i nuet uten hodetelefoner i ørene. Jeg har alltid med meg kamera eller mobil på tur. Og tar ofte bilder av det jeg ser. Jeg ser meg rundtomkring. På bakken, ved siden av meg, foran og bak og ikke minst oppe i høyden. Jeg lar meg inspirere av trærne, av lyset, av fuglene som synger og blomstene som vaier i vinden.

8. Hør på musikk, syng høyt og dans.

Musikk gir meg alt. Det gir meg ro. Det gir meg glede. Det får frem følelser jeg har glemt. Følelser jeg har fortrengt og gir meg muligheten til å prosessere ting på en helt annen måte. Lyrikken, stemningen, hardheten i en tromme eller bass, mykheten i en stemme. Og vil du bli i godt humør: sett på en sang som du ikke klarer å la være å synge med på. Som du ikke klarer å la være å bevege deg til. Så skal du se at du ender opp med å være i godt humør resten av dagen. Det gjør hvertfall jeg.

9. Skriv.

Et brev til en venn. Et dikt. Et blogginnlegg. Eller i dine private notater.

Husker dere da vi skrev brev til hverandre? Jeg hadde mange brevvenner før. Nå har jeg ingen. Jeg skriver fremdeles til de jeg bryr meg om. På facebook eller på melding. Jeg synes også det er noe befriende ved det å skrive dikt. Og prøver å få til å skrive hvertfall en gang i måneden. Om det er på bloggen min eller i notater på mobilen min.

10. Til slutt: ring en venn.

Hvis det er noe som får meg til å smile og le så er det når jeg ringer noen jeg er glad i. Noen jeg vet er der for meg uansett og som får meg til å le. Nå ler jo jeg av alt da. Eller hur?

Ring en venn - SnapKollektivet

Tags:
0 delinger
Milla er 35 år, bor på Hamar, utdannet kunstfotograf og sykemeldt. Elsker å være gift og mor til en liten viking og ei bikkje. Skriver mye om det å slite psykisk og med sykdommen fibromyalgi på bloggen noctem.nu.
Forrige artikkel

Ikke alle menn…

Neste artikkel

Vi har et nytt medlem i SnapKollektivet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *