Jobbsøking, snapkollektivet

3 tips til søknadsskriving

Etter erfaring som kursholder i et karrieresenter, har jeg holdt flere jobbsøkerkurs for ungdom. Jeg vet hvor vanskelig det er å få seg jobb, og nøkkelen til intervjuet er søknaden din. Her er mine tips til hvordan å skrive en søknad på best mulig måte.

1. Motivasjon først

ALDRI start søknaden din med ««Hei, jeg heter…» Dette er informasjon arbeidsgiver allerede har og er det minst interessante ved deg selv. Du skal alltid starte med det arbeidsgiver virkelig vil vite: hvorfor vil du jobbe hos meg?
Dette gjelder alt fra en butikkjobb på Kiwi til et en seniorstilling i et aksjeselskap. Hvorfor vil du jobbe der du søker? Hva motiverer deg ved stillingen, eller arbeidsgiveren? «Økonomisk selvstendighet» høres bedre ut enn «jeg har lyst til å tjene penger.», for eksempel. Vil du utvikle dine talenter? Vil du ha nye utfordringer?

2. Egenskaper og erfaring

Det er viktig at arbeidsgiver vet hva du er god på, og hvordan du bruker dine gode sider i praksis. Du kan ikke bare ramse opp – du må backe det opp. Du er serviceinnstilt – på hvilken måte? Har du tidligere erfaring? Og hva lærte du fra sine jobberfaringer?

Et eksempel kan være: «I min nåværende stilling som kontaktlærer har jeg opparbeidet meg mye erfaring når det gjelder tidlig begrepsopplæring og grunnleggende ferdigheter i norsk, matte og sosial kompetanse. Den tidlige lese- og skriveutviklingen synes jeg er fascinerende og spennende å være med på.» (utdrag fra min egen søknad. Jeg ble innkalt til intervju og fikk jobben, forresten).

3. Avslutning

Til slutt, oppsummerer man med de viktigste poengene og litt løst. Videre er det vanlig å si at man er tilgjengelig på mobil og/eller mail og kan stille til intervju da og da.

Håper disse punktene hjelper deg til å kapre drømmejobben.

Lykke til med søknadsskrivingen!

 Bilde av Lauren Mancke.

Tags:
0 delinger
Camille, 29 år. Aspirerende skribent og blogger. Hun har en bachelor i pedagogikk og jobber som lærer i Osloskolen. Elsker musikk, Netflix og lange flyturer. Skriver på camilleoneida.blogg.no.
Forrige artikkel

Å leve med tinnitus

Neste artikkel

#metoo – la demningen briste!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *