operaen oslo

5 ting å gjøre i Oslo denne våren

Endelig har våren kommet til Tigerstaden! Solen skinner, fuglene kvitrer og stemningen er til å ta å føle på. Når det er sagt, er det flere ting å se frem til denne våren i form av kule events og konserter. Her har jeg samlet 5 ting som du kan finne på denne våren.

Turist i egen by

Bilde av Vidar Nordli-Mathisen

Tid: 15. april

Turist i egen by er et årlig arrangement som finner sted i Oslo kommune. I samarbeid med VisitOslo, kan man oppleve Oslos museer og attraksjoner helt gratis. Det er en gylden mulighet til å sjekke ut noe du alltid har hatt lyst til, men ikke hatt tid eller glemt bort. Hva med en omvisning på Rådhuset, en utstilling på Astrup Fearnley eller en tur på Cinemateket? Mulighetene er mange!

Du kan melde deg på eventet på Facebook for hyppige oppdateringer, eller besøk https://www.visitoslo.com/turistiegenby/.

Dansens dager

Tid: 27-29 april
Sted: Hele landet

Dansens dag ble startet i 1982, og feires 29. april i over 60 land. Hvert å utpekes en ambassadør, og i år er det Tabanka Dance Ensemble. Ambassadørene får i oppdrag om å lage årets «dansens dager dans» som læres av dansestudenter over hele landet. Det hele åpnes 27. april på Operataket, hvor dansestudenter fra hele Oslo fremfører dansen, etterfulgt av danseinnslag fra blant annet Tabanka og studenter fra Bårdar danseinstitutt.

De øvrige dagene dedikeres til dans i form av seminarer, foredrag og andre danseforestillinger. Det arrangeres også battles, hvor dansere konkurrerer mot hverandre i sjangere som breakdance, hip-hop og dancehall.

(PSSST: Jeg skal hoste en battle på Stovner 28. april!)

Konsert: Mr. Eazi

Tid: 19. mai
Sted: Cosmopolite scene
Billetter kan kjøpes på Ticketmaster. 

Om du liker afrobeats og deilige rytmer, er denne konserten midt i blinken for deg! Mr. Eazi er det største innenfor afrobeats om dagen, og er opprinnelig fra Nigeria. Han beskriver musikken sin som en blanding av “Ghanaian bounces, Ghanaian highlife, Nigerian chord progressions, and Nigerian patterns.” Om ikke det får deg til å riste dansefoten, så vet ikke jeg! Sjekk ut albumet “Life is Eazi, Vol. 1 – Accra To Lagos” på Spotify/Apple Music.

Den store klesbyttedagen

Bilde av Onur Bahçıvancılar

Tid: 14. april
Kl. 12-15
Sted: MESH (Tordenskiolds gate 3)

14. April arrangeres klesbyttefester over hele landet. Du kan ta meg deg opptil syv plagg – hvert plagg gir deg en kupong som du kan bruke til å betale for nye plagg du har lyst på i retur. Smart, ikke sant? Og i tillegg miljøvennlig! Overskuddet av klærne går til Fretex.

For mer informasjon, meld deg på eventet på Facebook.

Finn en cafè… og bli der!

Bilde av Johnson Wang

En ting jeg generelt liker med Oslo er at det er så mange koselige caféer over hele byen! Om du skal ta deg en øl ute, slappe av med venner eller lese en god bok er det mye å ta av. Trenger du en kafèkontor? Bloggbar anbefaler 5 kafèer som er perfekte om man trenger et kontor – utenfor kontoret.

Tags:
0 delinger
Camille, 29 år. Aspirerende skribent og blogger. Hun har en bachelor i pedagogikk og jobber som lærer i Osloskolen. Elsker musikk, Netflix og lange flyturer. Skriver på camilleoneida.blogg.no.
Forrige artikkel

Slik kvittet jeg meg med 500 ting

Neste artikkel

Å leve med tinnitus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *