å kvitte seg med 500 ting

Slik kvittet jeg meg med 500 ting

Det begynte med at jeg ble lei av å rydde hele tiden. Rydde alle tingene som bare fløt og tok plass. Hvor mye tid og energi brukte jeg ikke på det hver uke? Løsningen var enkel; mindre ting = mindre rot!

Jeg vil begynne med å si at jeg er veldig glad i ting. Litt for glad kanskje. Jeg hadde fortsatt klær fra ungdomsskolen og klistremerker fra barneskolen. Jeg har alltid vært veldig dårlig på å kvitte meg med ting (kan jo få bruk for det!) eller bruke ting jeg syns er fint. Klistremerker, notatbøker, lys, servietter. Å bruke det var jo det samme som å ødelegge det.

Så fikk jeg nok. Hvorfor gikk jeg å sparte på alle disse tingene som ikke ga meg noe glede? Jeg trodde jo at de ga meg glede, alle disse tingene jeg syntes var så fine, men når jeg virkelig tenkte over det, så var de bare blitt et irritasjonsmoment. De lå jo bare pakket vekk i esker og tok opp masse plass. Jeg så sjeldent på, og da egentlig bare for å sortere og rydde opp i dem. Hva var poenget?

Så jeg bestemt meg for å kvitte meg med ting, noe som var veldig skummelt, men jeg var skikkelig motivert og fast bestemt på å gjøre det. Noen hadde tipset meg om et prosjekt som gikk ut på nettopp det, så jeg bestemte meg for å teste det ut. Dette skulle jeg klare! Prosjektet hadde én enkel regel.

Kvitt deg med 5 ting hver dag i 100 dager.

“Hæ? 5 ting? Hver dag?! I 100 dager?! Jeg har ikke 500 ting å kvitte meg med, er du gal?!” Det var min reaksjon da jeg første hørte det. Du tenker kanskje det samme?“Det høres ikke enkelt ut!” Jeg lover at det er enklere enn det høres ut som, og folk flest har 500 ting de kan kvitte seg med uten problemer hvis de bare leter litt!

For hva er egentlig 1 ting? Er en hårnål en ting? Ja! En ødelagt telefonlader du aldri har kastet? Ja! Et klesplagg du ikke har brukt på 3 år? Ja! Du bestemmer helt selv hva en ting er, og du bestemmer hva du gjør med den tingen. Kast den, gi den bort eller selg den. Kanskje du tjener noen kroner ut av dette prosjektet?

Det er lov til å jukse litt!

Jeg bestemte meg for å gjøre det litt enklere for meg selv. Istedet for å lete opp fem ting hver dag, så tok jeg innimellom litt større runder i huset og fant frem flere ting. Så telte jeg opp alt, og i løpet av 100 dager hadde jeg til slutt kvittet meg med 500 ting. Jeg klarte det!

Best av alt: jeg merker forskjell. Det er mindre ting som ligger og flyter, det ser litt ryddigere ut. Jeg har til og med kvittet meg med enda flere ting siden. Så, hvis du sliter med det samme anbefaler jeg virkelig å gi dette er forsøk. Lykke til!

Tags:
0 delinger
Tine Katrine er 28 år, bor i Lørenskog og har diagnosen ME. Er litt for glad i å ha mange prosjekter på gang, og prøver å skrive om dem alle samme på blogg.tinekatrine.com.
Forrige artikkel

Hva jeg har lært av å reise alene (så langt, i alle fall)

Neste artikkel

5 ting å gjøre i Oslo denne våren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *