vår og blomster

Ut med det gamle, inn med det nye!

Vår er tiden for en ny start, nye muligheter og sommeren står og banker på trappene. Det er en grunn til at vårrengjøring er en greie!

Endelig kryper gradestokken sakte, men sikkert oppover, solen skinner og knoppene springer. Vår er den etterlengtede nye starten, et friskt pust etter en lang og kald vinter. På et vis er også våren den perfekte tiden for å legge bort alt det gamle. Ut av syne, ute av sinn.

På tide å rydde opp!

Når jeg nå snakker om vårrengjøring, snakker jeg ikke om det i praktisk forstand. Jeg har naturligvis verdens lengste liste over ting jeg skal fikse i leiligheten, blomster jeg skal kjøpe og balkongen som skal settes i stand. Nei, jeg snakker om å rydde opp i alt det gamle grumset som rumler rundt i hodet. Etter en lang vinter preget av depresjon og mørke tanker, og en litt for kort, men alt for fin reise, er det på tide å sette noen føringer for tankene i sommer. Her er det jeg skal jobbe med å tenke i tiden fremover:

#1: Du er bra nok som du er!

Å være streng med seg selv er kanskje en av mine beste (verste) egenskaper. Jeg setter alltid høyere krav til meg selv enn det jeg gjør med menneskene rundt meg. Men hvorfor skal jeg gjøre det, egentlig? Å være sin egen beste venn er målet mitt for sommeren. Derfor skal jeg først og fremst gi meg selv tre komplimenter hver dag, høyt foran speilet. Og hver gang de strenge tankene dukker opp, skal jeg rett og slett stoppe de før de oppstår. Som tar meg videre til neste punkt:

#2: Ikke tenk for mye!

Det er alt for lett å la tankene spinne, og når det først oppstår en negativ tanke har jeg gitt den for mye plass. Det å ikke tenke for mye er kanskje noe av det vanskeligste jeg kan gjøre, men jeg skal allikevel prøve. Holde meg aktiv. Treffe andre mennesker. La hodet få fri. For hva er det verste som kan skje, egentlig?

#3: Kjærlighet skal egentlig ikke gjøre vondt!

For de av dere som har fulgt med på SnapKollektivet, har dere kanskje fått med dere at jeg har kronisk kjærlighetssorg. De siste par årene har jeg satt meg selv i smertefulle relasjoner, som ikke har gitt meg annet enn tårer på kinnet og arr i hjertet. Derfor er et av målene mine for 2018 å finne min egen plass i verden, slik at jeg endelig kan få plass til den fine kjærligheten. Om det er kjærlighet til familie, venner, bøker eller fjellturer – eller Mannen med stor M – skal livet fylles med det fine. Enkelt, greit og så alt for åpenbart.

Og der har du det! Det er kanskje lettere sagt enn gjort å tenke (eller ikke tenke) på denne måten, men noen hårete mål må det være lov å sette seg.

Hva er ditt mål med våren?

Bilde av Nikhil Kumar.

Tags:
0 delinger
Thea er 31 år, bor på Grünerløkka i Oslo og utdannet siviløkonom. Drømmer å bli forfatter når hun blir stor og prøver å realisere denne drømmen på lifeofoslo.com.
Forrige artikkel

SnapKollektivet på Jenteprisen!

Neste artikkel

Superglad for å være med i gjengen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *