kvinne som holder stjerneskudd mens det snør

Ti tips til å overleve som singel – på vinteren!

Det er ikke til å komme bort fra at vinteren blir ekstra lang når den ikke deles med en partner. Fortvil ikke, her følger mine beste tips til å overleve som singel – på vinteren!

Sommeren er en lekeplass for single. Byen er full av liv, solen steker og Sørenga blir stappfull før klokka 14:00. Vinteren, derimot, er tung for de fleste. Jeg vil hevde at den nesten er verre for de som ikke har en annen halvdel å lene seg på. Det er nesten ingen som vil finne på noe, som kanskje ikke er så rart med tanke på at det er livsfarlig å bevege seg ute. Vinteren er ensom og dagene er vanskeligere å fylle med innhold enn de gode månedene fra april til september. Derfor gir jeg deg en pekepinn på hva jeg gjør når det snør som verst:

#1: Allier deg med andre single

Hvis det er noen som er gira på å finne på ting på vinteren, så er det andre single. De har, i likhet med meg, alltid ledig tid. Dette vært en av de største suksessfaktorene i mine fem år som singel. Jeg har støtt og stadig slengt ut invitasjoner rettet på andre i min livssituasjon, og ofte er det lettest å få napp hos noen som ikke har en vinterdvalepartner.

#2: Ikke vær redd for å gjøre ting alene

Enten det er å se den nye filmen du har hatt lyst til å se en stund eller å sette seg i en bar med et glass vin og observere mennesker; det er viktig å finne trygghet i å være alene – i offentligheten. Jeg startet med å sette meg på kafé en hel dag alene, deretter utvidet jeg til å finne barer jeg trives i alene, deretter utvidet jeg til å gå på konsert alene. Og vet du hva? Det er ikke så skummelt som jeg trodde det skulle være!

#3: Drit i Tinder (det er bare depressivt)

Jeg prøver å legge fra meg Tinder på generelt grunnlag, men spesielt om vinteren. Endeløs sveiping på en ensom og regntung søndag i februar føles trist. Spesielt siden lite skjer, få matcher dukker opp og få meldinger blir sendt. Videre hjelper det ikke å bli bedt på date. Når du først skal gjøre noe på vinteren; ikke gå på Tinderdate. Energien du har bør brukes på familie, venner eller aktiviteter som gir deg glede, ikke kleine dater som får deg til å kjenne ekstra på ensomheten.

#4: Litt godt i glasset skader ingen

Nå sier jeg ikke at du skal drikke vinteren bort i glemselen, men litt godt i glasset i ny og ne skader ingen. Hvem vet? Kanskje ender det med en lang kveld på byen med danseskoene på? Her er i alle fall mine beste tips til drinkbarer i Oslo – slå deg løs!

#5: Kom deg ut

Vær aktiv! Bruk vinteren for alt det er verdt. Gå en skitur i marka, sleng deg med på hytteturer, gå på skøyter på islagte fotballbaner, gå en søndagstur i Markveien, dra på shopping – kom deg ut når det først er dagslys. Kan du av ulike grunner ikke være i mye bevegelse; sett deg på terrassen eller i vinduskarmen og sug inn dagslyset. Vinteren blir kortere når du får litt lys.

#6: Gjør noe nytt

Meld deg på et kurs, begynn på dansing, lær deg et instrument – mulighetene for nye aktiviteter er mange! Det kan hjelpe å ha noe nytt å fokusere på, og melder du deg på gruppetimer kan det også være en god anledning til å bli kjent med nye mennesker. Du kan også gå en tur i et nabolag du ikke er vant med å være, gå på konsert med et band du aldri har hørt på, gå på et museum du alltid har lyst til å ramle innom.

#7: Vær skamløs på å invitere deg selv

Skal vennene dine ut og spise, men har glemt å invitere deg? Ser du at noen i omgangskretsen gjør noe som du kunne tenke deg å være med på? Inviter deg selv med! Litt skummelt å føle at du trenger deg på de par første gangene, men etterhvert når skamløsheten ingen grenser.

#8: Det går an å henge med kjærestepar

Tips nummer åtte går egentlig ut til alle kjæresteparene der ute. Jeg har merket meg at det ofte er lett å finne på noe med folk som er i samme livssituasjon som deg, og det gjelder også de med kjæreste. Så, alle i forhold: Skal dere ha en parkveld, inviter også de single vennene dine. De vil gjerne være med!

#9: Gjør det koselig å være hjemme

Hvis du først skal holde deg inne, gjør det ekstra hyggelig. Kjøp deg en god middag eller bestill noe god take away, lag en kopp te eller kakao, kjøp inn en hel haug med duftlys og tenn alle stearinlysene du har i huset. Bla opp en god bok, eller sett på en av dine favorittfilmer. Andre ting du kan gjøre er å unne deg en spa-dag, med ansiktsmaske, hårkur og full pleie av gusten vinterhud. Det er viktig å kose seg!

#10: Hvis alt går til helvete, forlat åstedet

I fjor gjorde jeg det jeg alltid har hatt lyst til: Jeg dro alene til Bali. Nå er det ikke sånn at alle har verken mulighet eller midler til å reise på ferie, men en helgetur på en hytte eller en uke på restplassreise kan være et godt alternativ når alt står på som verst.

Det var mine tips. Hva er dine?

Bilde av Jakob Owens.

Tags:
0 delinger
Thea er 31 år, bor på Grünerløkka i Oslo og utdannet siviløkonom. Drømmer å bli forfatter når hun blir stor og prøver å realisere denne drømmen på lifeofoslo.com.
Forrige artikkel

8.mars – Vi fortsetter å kjempe!

Neste artikkel

Ny runde, nytt tema: Ti tips til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *