På Snapchat for et åpent og tolerant samfunn!

SnapKollektivet er en gjeng på ni jenter – alle med hver sin blogg – som sammen deler sin hverdag på Snapchat. Her snakker vi om psykisk helse, oppturer, nedturer, emner som engasjerer oss og den helt vanlige hverdagen. Vårt mål er å skape et åpnere og mer tolerant samfunn, der det er lov til å snakke om det som er vondt – men også det som er gøy.

Inspirert av NRK-serien «Jeg mot meg», samlet Caroline Ingebrigtsen sine bloggfavoritter til kanalen. Vår første dag live var 26. juni 2016, og siden da har vi blant annet snakket om psykisk helse, kjærlighet, vennskap, arbeid og det å være annerledes. Alle jentene har forskjellig bakgrunn, og ulike tanker og drømmer som vi deler med følgerne. Vi bor dessverre ikke i samme kollektiv, men samles gjennom et felles mål om å bryte ned tabuer i samfunnet.

«Vi har laget en felles Snapchat-konto i håp om å inspirere til et mer åpent og tolerant samfunn. Et samfunn hvor det er greit å vise følelsene sine. Et samfunn der det er greit å være annerledes, være åpen om det som er vanskelig, og et samfunn der det å være seg selv er mer enn greit nok.»

Snapchat-kontoen skifter mellom jentene fra dag til dag, der du får et personlig og nært innblikk i vårt liv gjennom den 24 timer lange snapchat-storyen. Våre tanker, drømmer, oppturer, nedturer, utfordringer og hverdagslige sysler; men også hvordan det er å leve som ung voksen i 2016.

«Rundens tema»

Hver runde velger vi et tema som alle jentene bruker som en rød tråd på sin dag, med sin egen vri. Psykisk helse, ensomhet, mobbing, kropp, følelser, hverdagsliv, likestilling og feminisme er bare noen av temaene vi hittil har tatt opp. Rundens tema er vår måte å snakke om samfunnsaktuelle emner, personlige erfaringer og andre ting vi synes er viktig å dele våre refleksjoner rundt. Her prøver vi å veksle mellom å dele det tunge og det fine, det triste og det morsomme.

Men hvorfor er dette så viktig, da?

Psykisk helse blir stadig mer aktuelt. Andelen unge som sliter med depresjonsplager øker, og 15-20 prosent av barn og unge sliter med psykiske lidelser. Åpenhet er viktig, og vi ønsker å gjøre det tydelig at du ikke er alene ved å snakke om nettopp det som er vanskelig på en uformell og personlig plattform.

Følg SnapKollektivet på Snapchat!