Et knippe unge kvinner som deler sin ufiltrerte hverdag på Snapchat.

Inspirert av NRK-serien «Jeg mot meg», samlet Caroline Ingebrigtsen sine bloggfavoritter til kanalen. Vår første dag live var 26. juni 2016, og siden da har vi vist den andre siden av sosiale medier. Vi har ulik bakgrunn, tanker og erfaringer, men vi samles av et felles ønske om å vise en hverdag som ikke er redigert. Som ikke er polert. Som er ekte.

Siden oppstart har vi delt vårt liv, våre tanker, tårer og latter. Underliv, kropp, psykisk og fysisk helse, kreativitet, arbeid, samfunn. Vi snakker om temaer som opptar oss i hverdagen. Vi får besøk av fine gjester, som alle har hver sin stemme. Vi viser det upolerte, ufiltrerte, det ærlige. Nå har vi også blitt en offisiell Snapchat-kanal, noe vi gleder oss veldig over.

«Vi har laget en felles Snapchat-konto i håp om å inspirere til et mer åpent og tolerant samfunn. Et samfunn hvor det er greit å vise følelsene sine. Et samfunn der det er greit å være annerledes, være åpen om det som er vanskelig, og et samfunn der det å være seg selv er mer enn greit nok.»

På SnapKollektivet ønsker vi å et talerør til de som ikke vanligvis får brukt sin stemme. Vi vil vise hvordan hverdagen ser ut, ikke gjennom redigerte filtre, men ved å vise baksiden av sosiale medier. Vi vil lære deg noe, vi vil engasjere.

Snapchat-kontoen skifter mellom jentene fra dag til dag, der du får et personlig og nært innblikk i vårt liv gjennom den 24 timer lange snapchat-storyen. Våre tanker, drømmer, oppturer, nedturer, utfordringer og hverdagslige sysler; men også hvordan det er å leve som ung voksen i 2019.

«Rundens tema»

Hver runde velger vi et tema som alle jentene bruker som en rød tråd på sin dag, med sin egen vri. Psykisk helse, ensomhet, mobbing, kropp, følelser, hverdagsliv, likestilling og feminisme er bare noen av temaene vi hittil har tatt opp. Rundens tema er vår måte å snakke om samfunnsaktuelle emner, personlige erfaringer og andre ting vi synes er viktig å dele våre refleksjoner rundt. Her prøver vi å veksle mellom å dele det tunge og det fine, det triste og det morsomme.

Men hvorfor er dette så viktig, da?

Psykisk helse blir stadig mer aktuelt. Andelen unge som sliter med depresjonsplager øker, og 15-20 prosent av barn og unge sliter med psykiske lidelser. Åpenhet er viktig, og vi ønsker å gjøre det tydelig at du ikke er alene ved å snakke om nettopp det som er vanskelig på en uformell og personlig plattform.

Følg SnapKollektivet på Snapchat!